Vacuümgieten

Vacuümgieten is de ideale techniek voor kleine serieproductie van kunststof producten. Meestal worden er siliconen mallen gemaakt van een moedervorm, maar er kan ook in b.v. POM-mallen worden gegoten. Er zijn gietharsen verkrijgbaar met verschillende materiaaleigenschappen, waaronder helder transparante harsen. Door het gieten onder vacuüm kunnen dunwandige producten praktisch zonder luchtinsluitingen worden gegoten. Ook is het zo mogelijk om rubber producten te maken. In zelf ontwikkelde machines kunnen we onder vacuüm gieten in mallen tot maximaal 1250 x 600 mm.

Voorbeeldprojecten: Elektronica behuizingen, Potmover, Kabelmof, Dakrubbers, Batmanmasker, Knijpers, Caterpillar maquettes, Skelterconsole
De meest gebruikte giet-materialen voor het vacuümgieten zijn:

PU gietharsen. Deze bestaan in zeer veel verschillende variaties zoals rubbers met hardheden van 25 tot 95 Shore A, helder transparant, materialen voor hoge temperaturen, materiaal met verschillende vulstoffen zoals aluminium poeder.

Ook met siliconenrubber kan worden vacuüm gegoten. Soms is het mee- of ingieten van objecten ook mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeelden